Wat is REBALANCING?

Rebalancing nodigt je uit om het contact te herstellen met wie je van nature bent en daarin te ontspannen. Rebalancing raakt je op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau. Daardoor kun je je bewust worden van de patronen die je levens- en lichaamshouding beperken. 

 

Waarom REBALANCING ?

 
In de loop van ons leven raken we een deel van onze natuurlijke levendigheid, spontaniteit en onbevangenheid kwijt. Om te overleven passen we ons aan de eisen van de omgeving aan. We houden onze passie, onze woede of onze gevoeligheid in.

 

Dit vraagt veel zelfbeheersing en inspanning van lichaam en geest. In het lichaam gebeurt dit door bijvoorbeeld het aanspannen van spierengroepen of het aanpassen van onze ademhaling. Dit gebeurt onbewust, brengt het lichaam uit zijn natuurlijke evenwicht en kost veel energie. Dit kan zich uiten in psychische en/of lichamelijke klachten zoals futloosheid, stress, slapeloosheid, hoofdpijn, depressieve gevoelens, onvrede, piekeren of bijvoorbeeld nek- schouder en rugklachten.

 

Ieder lichaam vertelt zo zijn eigen verhaal.
Je kunt op verschillende manieren met die signalen omgaan:
• Negeren door jezelf flink te houden, klachten weg te praten
• Onderduiken in hard te werken, veel te sporten
• Vluchten in overmatig eten, drinken of roken
• Depressief worden of een burn-out krijgen
• Bestrijden door het gebruik van medicijnen

Maar heel wat beter werkt Rebalancing!

 

Hoe werkt REBALANCING?

 
In een Rebalancing sessie ga je op onderzoek naar wat je weerhoudt om ten volle te leven. Door contact te maken met de emotie onder de spanning begin je te voelen wat er werkelijk speelt krijg je inzicht in je eigen belemmerende patronen. Daardoor kun je andere en betere keuzes maken. Door diepe verborgen emoties te ervaren komt er meer ruimte voor vrijheid, blijheid en plezier. Je komt weer in harmonie en evenwicht in jezelf en ervaart je innerlijke kracht van wie je werkelijk bent en hoe dit te integreren in je dagelijks leven.